Loading...
 

E-vormingswerk weblog

Diginatives: test je mediawijsheid online

Published door Hugo Callens op Ma 14/11/2011

Image Met een gloednieuwe online test ( www.diginatives.be ) stelt Link in de Kabel iedereen die met jongeren werkt (leerkrachten, begeleiders, …) in staat om rond mediawijsheid aan de slag te gaan. In deze test worden jongeren geconfronteerd met het eigen online gedrag en worden thema’s zoals privacy, veiligheid, efficiënt zoeken, misleidende reclame e.d. aangeraakt.

Op basis van de testresultaten kan je heel gericht aan mediawijsheid werken. DigiNatives is een uitgebalanceerde mediawijsheidstest die jongeren én volwassenen aanzet om de risico’s én mogelijkheden van media met een kritische blik te bekijken. Link in de Kabel stelt deze test gratis ter beschikking van iedereen de mediawijsheid van jongeren wil vergroten.

Link in de kabel is een initiatief van een aantal Leuvense organisaties om de digitale kloof bij maatschappelijk kwetsbare jongeren te bestrijden. De doelgroep van Link in de Kabel zijn vooral die jongeren die omwille van bepaalde omstandigheden (verblijf in een instelling, nieuwkomers, kansarmoede, …) een vergroot risico op digitale uitsluiting lopen, zonder jongeren uit meer kansrijke situaties uit het oog te verliezen.

>> Doe de mediawijsheidstest. Vraag een gebruikersnaam en wachtwoord aan bij info aan linkindekabel.be .